Om Galleri Beck

Galleri Beck er et seværdigt udstillingssted, der ligger midt i Nordjylland, hvor naturen veksler mellem det barske og det smukke, som understøttes af et dragende himmellys. Galleri Beck er et spændende galleri, der er anerkendt for at vise kunst af høj kvalitet. Et besøg i galleriet er et must for alle kunstelskere. Der er naturligvis gratis adgang.

Galleri Beck har eksisteret i over 50 år og præsenterer en alsidig kunst med vægt på malerier fra veletablerede kunstnere. Ud over malerier udstilles også et bredt udvalg af kunstværker i bronze og keramik. Alle kunstnere er specielt udvalgte med fokus på originalitet, variation og selvfølgelig faglig dygtighed. Galleriet udstiller såvel kendte kunstnere som upcoming talenter, som understøtter stedets mangfoldighed. Det giver de besøgende en unik mulighed for at nå vidt omkring i kunstens verden. Galleriets lyse og velindrettede udstillingsrum danner ramme om skiftende ophængninger af galleriets faste kunstnere samt separat- og gruppeudstillinger med gæsteudstillere. Atmosfæren er altid afslappet og uhøjtidelig. 


Med over 1000 værker i magasinet er der noget for enhver smag, og samtlige værker er præsenteret på galleriets hjemmeside. Gæster, der ønsker at se på et bestemt værk, kan med fordel kontakte galleriet i forvejen, da værket netop kan være solgt eller evt. stå i depot.

Galleri Beck tilbyder også rådgivning i forbindelse med køb af kunst og udsmykning af private hjem, offentlige institutioner og erhvervsvirksomheder i hele Danmark. Galleriet er eksperter i at ramme den stil, der favner rummets æstetik og understøtter den eksisterende kunst.

 

Galleriet efteråret 2022


Malerier og skulptur af Henrik Busk Andersen

Skulptur af Henrik Busk Andersen

Skulptur af Henrik Busk Andersen

 

Udstilling med Inge Hørup
 

Udstilling med Ken Zier
 

Udstilling med Ole Hedeager
 

Kunstner: John Normand

Udstilling med John Normand

 

Udstilling med Poul Anker Bech
 

Udstilling med Merete Meier

Kunstner: Simon Aaen

Udstilling med Simon Aaen

 

Udstilling og koncert med Kaare Norge

Kunstner: Tove Andresen

Udstilling med Tove Andresen

Kunstner: Henrik Busk Andersen

Udstilling med Henrik Busk Andersen

 

Kunstner: Marck Fink

Udstilling med Marck Fink

Udstilling med David Bjerre

 

Seriøst kunsthandel siden 1962

K. Worm Beck (1929-2019) som var grundlægger af Galleri Beck, var oprindelig morsingbo og handelsuddannet. Allerede i sin ungdom var han kunstinteresseret og sideløbende med sin stilling som materielforvalter på Flyvestation Aalborg begyndte han at sælge malerier i sin fritid. Det foregik primært ved at arrangere kunstudstillinger på forskellige hoteller og haller i de større jyske byer.

Det første egentlige galleri blev etableret i Borgergade i Aalborg i 1964. 
 
Pladsen blev hurtigt for trang og i 1971 flyttede Beck med familien til Ravnstrup ved Hjallerup, hvor en nedlagt købmandsgård blev moderniseret og omdannet til en kunsthandel på ca. 600 m2.
Stedet blev kaldt Kunstgaarden, men bibeholdt også navnet Galleri Beck. Nu kunne Beck kalde sig kunsthandler på fuld tid, og kunstelskere fra hele landet har ofte besøgt ham og fået en hyggelig snak om kunst. Udover kunst var der også en udvalg af antikviteter og ægte tæpper. Efter at have drevet Kunstgaarden i Ravnstrup i 37 år valgte han i 2007, i en alder af 79 år, at sælge bygningen og sammen med hustruen starte et nyt galleri i Brønderslev. Dels for at have en mindre sted, som var lettere at vedligeholde og dels for at være tættere på sønnen Lars og børnebørnene.

Et egentligt generationsskifte blev gennemført i 2014, hvor K. Worm Beck velfortjent gik på pension som 86 årig og Lars overtog galleriet, udvidede det til dobbelt størrelse, men førte det videre i samme ånd. Siden er mange nye kunstnere dog kommet til og det er nu mere et galleri end en traditionel kunsthandel. Men der bliver stadig handlet med gode værker af de bedste af de klassiske kunstnere. Især vendsysselske kunstnere som Svend Engelund, Johannes Hofmeister, Svend Danelund, Poul Winther, Niels Helledie og Poul Anker Bech har vi mange kunder til.

Galleri Beck i Aalborg ca. 1966Det første galleri i 1964

 

K. Worm BeckK. Worm Beck startede med at sælge kunst i 1962

Kunstgaarden ved Hjallerup 1980 Kunstgaarden ved Hjallerup ca. 1980

 

Poul Anker Bech udstilling i 2011

Nuværende galleri blev åbnet i 2007

 

North kunstmessen i Aalborg 2019

North kunstmessen i Aalborg 2019